Известие

Collapse
No announcement yet.

свещи и кабели за за свещите на алфа 1.4 twin спарк

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• свещи и кабели за за свещите на алфа 1.4 twin спарк

Здравейте колеги,поради това че колата ми на ниски обороти се давеше и гаснеше в последстви като поработи гаснеше я сприх на един сервиз дойде някво момче дето уш разбирал от електрониката и и отвори капака на двигателя за да провери кабелите там и свещите ,останови че първо свещите не са каквито трябва да са и че са много зле даже най дясната беше със закъсана резба и се беше омазнило после раззбра ч единия от кабелите го няма.Интересува ме каква е цената на комплект свещи за1.чц ,каква е цената и накомплекта кабели и откъде могат да се къпят?Аз съм от Русе и тука е доста шибано от към тази част на нещата да не говорим че всеки във всеки сервиз нищо не разбира и се опитват да ме пркарат .Лошото е че и аз нищо не разбирам но пак разбирам като ме бодалкат .Още нещо моля ви кажете ми също как да се свържа с този чвек Пцката от русе за да ми помогне нещо не мога да разбера как да му напиша съобщение тук....моля помогнете на един алфист в беда искам да си оправи колата и да си я карам защото я обичам много и не бих я заменил за нищо ....освен Брера разбира се)))

КАК ТАКА ЩЕ НЯМА един кабел бе колега , направо не ми се вярва. А за кабелите, на Бош съм срещал по около 150-160 лв. /комплект, но тва според мен е абсурдна цена/ а за свещи М. Марели /триполюсни/ по 8 лв. парчето, но съм сигурен че ако се поразтърси човек може да се намери и по-тънко. Я попитай на този телефон:
    064/2 39 98 - това е в Плевен!
    Mitsubishi Outlander
    Mitsubishi Space Star
    Daihatsu Terios

Comment

Имам в предвид не че го няма самия кабел а нещо не е добре също и тя гумените накрайници дето се набиват във свещите отгоре са се разкапали и нестават интересуваме дали могат да се подменят с някакви еквивалентни или трябва да са точно тя на бош също ме интересува за свещите защото този от сервиза ми говори хе трябва да купя свещи чампион дето са по 20 лева едните а другите били над 30 лева ама утре щял да ми каже цената......

Comment

Първоначално публикувано от Boshev
        Имам в предвид не че го няма самия кабел а нещо не е добре също и тя гумените накрайници дето се набиват във свещите отгоре са се разкапали и нестават интересуваме дали могат да се подменят с някакви еквивалентни или трябва да са точно тя на бош също ме интересува за свещите защото този от сервиза ми говори хе трябва да купя свещи чампион дето са по 20 лева едните а другите били над 30 лева ама утре щял да ми каже цената......
        а ти като си купувА 16в твинспарк каде гледа а ?
        комплекта свещи е 4 големи + 4 малки , оригинално NGK Platinum, и са над 400лв целия комплект
        Шампион имат някакув заместител, който се връзваа към 220 лв за всичките, но е за малко километри....

та така..
        може да видите на Денсо цената, за Русе има вносител, Бобо ше каже кой, в понеделник
        '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
        '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
        '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Ами честно казано аз си купувам кола за първи път през живота ,а сам художни и уча дизаин разбирам от визи ,а от двигатели се понаучих сега ,просто сам абсолютен фен на алфа ромео и когато реших да купувам просто вечерта преди да я купя я саснувах ,станах отидох качих се на нея запалих платих и тръгнах ,това е живата истина ,ама какви планове имам за нея аууууууууууууууууууууу.......само да излезе от боха и скиците ще уживеят така да се каже .но като край ще кажа ..............Алфа Ромео ))))))))

Comment

Ровейки се из сайта и мрежата открих тука едни неща ама да попитам

http://www.spark-plugs.co.uk/
            този сайт го открих във форума аз имам чвек които да ми ги поръча но ме интересува кой модел на NGK е а моята кола 1.4 твинспарк.....също искам да попитам

А на 1.6 и на 1.4 твинспарк еднакви ли са свещите?

А тя кабелаци за тиха със лулите и оня гумени истории дето се набиват отгоре в свеща задакжително ли трябва да са на роберт бош адаш ми))))Не става ли с нещо универсално да се заменят

Comment

Да попитам пак ))))Това ли са моделите на NGK които ми трябват на мен за моята 145 1.4 твинспарк 16в:
              платиниеви:

PMR7A

BKR6EKPA
              ---------------------------------------------
              иридиеви:
              CR7EIX

BKR6EIX

А на шмпин тези ли са:
              rg4php
              rc6pyp
              И ако са те някои може ли да ми каже от къде да си ги купя ,кой е по добрия варян от трите модела свещ?Аз предполагам че е най скъпият ))

Comment

за 16V TwinSpark-овете - 1.4, 1.6, 1.8, 2.0 свещите са еднакви
                най добре е NGK Platinium, но те са и най-скъпи ..

а от тоя сайт ако имаш човек, който да може да поръча, може да има и други навити, така че хем може да дойде по-добре и транспорта ?
                '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от valjo
                  за 16V TwinSpark-овете - 1.4, 1.6, 1.8, 2.0 свещите са еднакви
                  най добре е NGK Platinium, но те са и най-скъпи ..

а от тоя сайт ако имаш човек, който да може да поръча, може да има и други навити, така че хем може да дойде по-добре и транспорта ?

Iridium са най-скъпи и NGK вече правят иридиум
                  0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                  sigpic
                  Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Ами знацхи жцхера ходих пак та тожа момцхе дето схте иа пражи ми е намерило тиа гумените накраиници но са били от BMW 3 2003 другите кбелаци ги пасвахме те са никакжо американско произжодстжо порацхах една сжесх колкото да си прбера колата от там засхтото сержиза не ми е изжестен за праж пат биах там и не ми изглеждат тоцни .........та така де тиа гумените накраиници са по 20 лежа единиа 80 лежа 4-рите кабелите са 37 лежа а сжесхтицката 53 champion ...........струва ми се малко скапоама поне схте си махна колата от там

Comment

Working...
                    X